ΕΔΡΑ e-learning

Εργοθεραπεία

Έχει ως στόχο την βελτίωση της λειτουργικότητας του παιδιού ώστε να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον στην καθημερινή ζωή, στο σπίτι και στο σχολείο.

Συγκεκριμένα ο εργοθεραπευτής βοηθά παιδιά που έχουν προβλήματα:

  •  Στην λεπτή κινητικότητα: την ικανότητα ενός παιδιού να πετάει και να πιάνει τη μπάλα, την ισορροπία και τον κινητικό συντονισμό.
  • Στο γνωστικό αντιληπτικό τομέα: την οπτική διάκριση, τις χωροχρονικές σχέσεις και την οπτική μνήμη.
  • Στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής.
  • Στις κοινωνικές δεξιότητες: την ικανότητα συγκέντρωσης και προσοχής, την ικανότητα ακολουθίας εντολών, την ικανότητα συνεργασίας με συνομηλίκους.

Πριν βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα, μπορούμε να περιηγηθούμε αναλυτικά στις δυσκολίες με τις οποίες ασχολείται ο εργοθεραπευτής:

docxΔυσκολίες που άπτονται στο αντικείμενο του Εργοθεραπευτή

Το τμήμα Εργοθεραπείας ανήκει στα τμήματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης για παιδιά του Edra.edu.gr. Η διδασκαλία γίνεται κατά βάση μέσω της σύγχρονης συνεργασίας, αλλά συμπληρωματικά θα χρησιμοποιούνται και οι άλλες δύο μορφές, δηλ. η ασύγχρονη διδασκαλία και ο εξατομικευμένος ρυθμός (βλέπε Πώς λειτουργεί το Edra.edu.gr). Εάν κριθεί απαραίτητο, προσφέρεται σε συνδυασμό με άλλες διαδικτυακές θεραπευτικές συνεδρίες, π.χ. τις εξ’ αποστάσεως συνεδρίες λογοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης, ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού για παιδιά 3-12 ετών.


 Εάν σας ενδιαφέρει να ενταχθεί το παιδί σας σε κάποιο online πρόγραμμα συνεδριών, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.


...

Οι ειδικοί αφού έρθουν σε επαφή με τους αρμόδιους για το παιδί:

Α) Θα έχουν μία πρώτη γνωριμία από κοντά με το παιδί και τους γονείς.

Β) Θα οργανώνουν τα «μαθήματα» σε ώρες και μέρες που θα εξυπηρετεί και

τους δύο.

Γ) Θα υπάρχει ανατροφοδότηση και ενημέρωση σε τακτά χρονικά διαστήματα, τόσο ηλεκτρονικά, όσο και από κοντά, για τη πρόοδο του παιδιού και για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΤΜΗΜΑΤΑ Εργοθεραπεία