ΕΔΡΑ e-learning

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (6)

Σε αυτή τη σελίδα θα περιηγηθείτε σε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στα online θεραπευτικά - εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.

file000981365279

Οι μαθησιακές δυσκολίες αναφέρονται στο σύνολο δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένα παιδί ως προς την απόκτηση και χρήση ικανοτήτων ανάγνωσης, γραφής, ομιλίας, ακρόασης, συλλογισμού και μαθηματικών. Οι μαθησιακές δυσκολίες, όπως και κάθε είδος δυσκολίας, άπτεται στην ιδιοσυγκρασία του κάθε παιδιού και πρέπει να αξιολογηθεί ως διαφορετική περίπτωση. Όσο πιο πρώιμη είναι, ωστόσο, η παρέμβαση κάποιου ειδικού, τόσο πιο εύκολη είναι η αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών.

file000432010994

Η έμπειρη ομάδα του επιστημονικού προσωπικού του edra.edu.gr αποτελείται από λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Οι ειδικότητες αυτές ασχολούνται σε καθημερινή βάση με τις κυριότερες ψυχικές και αναπτυξιακές διαταραχές της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

file000177748500

  1. Ο γονέας επικοινωνεί με το edra.edu.gr μέσω της online Φόρμας Πρώτης Επαφής σχετικά με την δυσκολία που το παιδί αντιμετωπίζει.
  2. Εάν το παιδί δεν διαθέτει γνωμάτευση, ο γονέας απευθύνεται πρώτα σε κάποιο δημόσιο διαγνωστικό κέντρο και λαμβάνει ειδική γνωμάτευση για τη φύση των μαθησιακών δυσκολιών του παιδιού.  Η γνωμάτευση εξασφαλίζει την πλήρη οικονομική κάλυψη για τα προγράμματα του edra.edu.gr, μέσω του ασφαλιστικού ταμείου του παιδιού. 
  3. Γίνεται η λήψη κοινωνικού ιστορικού διαδικτυακά, από τον αρμόδιο Kοινωνικό Λειτουργό του edra.edu.gr. Το ιστορικό περιλαμβάνει πληροφορίες για την οικογενειακή, βιο-ιατρική και αναπτυξιακή πορεία του παιδιού.
  4. Ανάλογα με τη γνωμάτευση και την αξιολόγηση του παιδιού από την επιστημονική ομάδα μας, το παιδί τοποθετείται σε συγκεκριμένο εβδομαδιαίο online πρόγραμμα συνεδριών.

 

Ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες, τον χρόνο και τα διαθέσιμα μέσα που διαθέτει το κάθε παιδί, το edra.edu.gr σχεδιάζει ένα ευέλικτο και εξατομικευμένο online πρόγραμμα συνεδριών.

file0001894206932

Η διάρκεια παρακολούθησης εξαρτάται εξ' ολοκλήρου από τις ανάγκες του κάθε παιδιού. Η συχνότητα των συνεδριών είναι μια ή περισσότερες φορές την εβδομάδα και η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι 60'.

file0001945232700

Κατά τη διάρκεια των εξ' αποστάσεως προγραμμάτων ο εκπαιδευτής δύναται να χρησιμοποιεί διάφορα εργαλεία διδασκαλίας όπως:

Βρίσκεστε εδώ: Home ΣΧΕΤΙΚΑ Χρήσιμες Πληροφορίες / Συχνές Ερωτήσεις