ΕΔΡΑ e-learning

H Τέχνη μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, τόσο στην καταπολέμηση του στίγματος όσο και στην πρόληψη αλλά και τη θεραπευτική διαδικασία. Για αυτό το σκοπό, η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ" διοργανώνει επί σειρά ετών το φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας art4more . Φανταστείτε δεκάδες, γιατί όχι και εκατοντάδες οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη να δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία. H πρωτοβουλία ανήκει στην Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ" που ηγείται οργανωτική ομάδα άλλων τεσσάρων κρατών για την υλοποίηση του NEFELE project! 

Mείνετε συντονισμένοι!


1. Τρισδιάστατοι κόσμοι

Στις τρισδιάστατες συνθέσεις μπορούμε να κάνουμε το πρώτο επίπεδο να ξεχωρίζει από το μεσαίο επίπεδο και τον φόντο.

Πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε, παρατηρείστε γύρω σας τον κόσμο και συγκεντρώστε ιδέες. Κάντε μια βόλτα στις πιο απροσπέλαστες γωνιές της αποθήκης σας και ξαναοργανώστε μια εκκαθάριση των ντουλαπιών και των συρταριών σας. Σίγουρα θα γεμίσετε με άχρηστα μικροαντικείμενα που δεν έχουν εκ πρώτης όψεως καμιά αξία αλλά με μια δεύτερη ματιά θα γίνουν οι θησαυροί σας για την επόμενη σας καλλιτεχνική δημιουργία. 

Το ψυχόδραμα, η παιγνιοθεραπεία αλλά και η εκμάθηση κοινωνικών ρόλων και συμπεριφορών στο παιδί χρειάζεται τις μαριονέτες! Πόσους τρόπους γνωρίζετε για να φτιάχνετε κούκλες και μαριονέτες ; Εδώ σας παραθέτουμε τους 13 δημοφιλέστερους τρόπους βασικής κατασκευής, εύκολα και γρήγορα με τα παιδιά! Σε όλες τις κατασκευές προτείνουμε να προσθέτετε ματάκια που κουνιούνται και πουλάνε έτοιμα στο εμπόριο. Έτσι, η μορφή ζωντανεύει στη στιγμή! Όσο για τα υπόλοιπα μέρη του σώματος, βάλτε όση φαντασία και λεπτομέρεια θέλετε, ανάλογα με τα υλικά που έχετε στο σπίτι.

Ο GiuseppeArcimboldoήταν γνωστός Ιταλός ζωγράφος του 16ου αιώνα που έφτιαχνε ευφάνταστα πορτραίτα. Για κάθε πορτραίτο συνέθετε ζωγραφικά: λουλούδια, λαχανικά, ψάρια, και άλλα στοιχεία της φύσης. Τα παιδιά λατρεύουν τα πορτραίτα του Arcimboldoγια τη φαντασία και τον ρεαλισμό που διαπνέουν!  Στην πρώτη ευκαιρία που θα τους μιλήσετε για το ανθρώπινο σώμα και το πώς αυτό εκφράζει τον ψυχισμό και τη διάθεση μας, θα ήταν όμορφο να κλείσετε με την παρακάτω δραστηριότητα:

Σελίδα 1 από 2
Βρίσκεστε εδώ: Home EXTRA ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΕΧΝΗ & ΜΑΘΗΣΗ Εικαστικά Παιχνίδια