ΕΔΡΑ e-learning

Αριστουργήματα με υλικά από το σπίτι!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε, παρατηρείστε γύρω σας τον κόσμο και συγκεντρώστε ιδέες. Κάντε μια βόλτα στις πιο απροσπέλαστες γωνιές της αποθήκης σας και ξαναοργανώστε μια εκκαθάριση των ντουλαπιών και των συρταριών σας. Σίγουρα θα γεμίσετε με άχρηστα μικροαντικείμενα που δεν έχουν εκ πρώτης όψεως καμιά αξία αλλά με μια δεύτερη ματιά θα γίνουν οι θησαυροί σας για την επόμενη σας καλλιτεχνική δημιουργία. 

 


 

1. Σμιλέψτε ένα πρόσωπο ή μια φιγούρα πάνω σε σπούνι. Απλώστε μια εφημερίδα για να μη λερώσετε και χρησιμοποιήστε λίμα ή άλλα εργαλεία για να σμιλέψετε. Πειραματιστείτε φτιάχνοντας μια σειρά από σαπούνια διαφορετικών χρωμάτων για κάθε μορφή.

Εικόνα από: http://inspiringyoungartists.blogspot.gr/


2. Φτιάξτε ένα ψηφιδωτό με όσπρια με θέμα ένα ζώο. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που εξασκεί πολύ την λεπτή κινητικότητα των μικρών παιδιών. Ξεκινήστε σχεδιάζοντας σε ένα χαρτόνι το περίγραμμα του ζώου. Συγκεντρώστε αντί για ψηφίδες, ξερά φασόλια, φακές, ρεβύθια, ηλιόσπορους και άλλα όσπρια, σπόρους και καρπούς. Χρησιμοποιήστε κόλλα χειροτεχνίας και κολλήστε χωρίς να αφήσετε κενά. 


 

3. Πουαντιγισμός με σπίρτο. Η τεχνοτροπία αυτή που θεμελιώθηκε από τον Ζωρζ Σερά συνδυάζει διαφορετικές κηλίδες χρώματος δημιουργώντας μια εννιαία αίσθηση χρώματος στην εικόνα. Σχεδιαστε με μολύβι την εικόνα σας πλαισιώνοντας σε ένα μικρό τετράγωνο για να είναι σε μικρό μέγεθος. Βάλτε λίγο ακρυλικό χρώμα ή τέμπερα σε ένα πιάτο (π.χ. λίγο κόκκινο, λίγο κίτρινο και λίγο μπλε). Χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό σπίρτο για κάθε χρώμα και βουτήξτε το κάνοντας κουκίδες. Για να δημιουργήσετε ένα πράσινο αποτέλεσμα εναλλάξτε μπλε και κίτρινες κουκίδες.

Εικόνα από: www.kiderart.com


 

4. Ασαμπλάζ από άχρηστα υλικά.  Το ασαμπλάζ είναι μια σύνθεση επιμέρους τρισδιάστατων υλικών. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και προσαρμώστε τα υλικά που ήδη έχετε στη διάθεση σας. 


 5. Γλυπτική με αλουμινόχαρτο. Μπορείτε είτε να το χρησιμοποιήσετε σκέτο για να δημιουργήσετε τα γλυπτά σας, ή να χρησιμοποιήσετε και κολλητική ταινία ή και χαρτόνια αντουλέ για να προσθέσετε όγκο.

 

Εικόνα από: http://picklebums.com

 

Διαβάστηκε 1807 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 16:00
Μαριτίνα Κονταράτου

Η Μαριτίνα Κονταράτου είναι θεατρολόγος και θεωρητικός τέχνης. Είναι Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ.

Βρίσκεστε εδώ: Home EXTRA ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΕΧΝΗ & ΜΑΘΗΣΗ Εικαστικά Παιχνίδια Αριστουργήματα με υλικά από το σπίτι!