ΕΔΡΑ e-learning

Ένα Θέατρο για τις Δαχτυλόκουκλες μου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο θέατρο, όπου θα λαμβάνουν χώρα όλα τα θεάματα σας! Κρατάτε με το ένα χέρι το θέατρο και με το άλλο χέρι μπορείτε να παίζετε με τις δαχτυλόκουκλες σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Ένα άδειο κουτί δημητριακών
  • Νερομπογιές ή ακρυλικά χρώματα και πινέλα για να το βάψετε
  • Κουρέλια σε παραλληλόγραμμο σχήμα για κουρτίνες
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα

Οδηγίες:

  1. Κόψτε με ψαλίδι το πάνω μέρος του κουτιού δημητριακών (αυτό θα είναι το κάτω μέρος του θεάτρου που θα μπαίνει το χέρι σας).
  2. Βάψτε μονόχρωμο το κουτί και αφήστε το να στεγνώσει.
  3. Κόψτε στο κέντρο της μιας από τις πλευρές του κουτιού ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο άνοιγμα. Βεβαιωθείτε ότι το άνοιγμα απέχει λίγα εκατοστά από την άκρη, έτσι ώστε το κουτί να μην διαλυθεί.
  4. Κολλήστε ή συρράψτε τις κουρτίνες στο άνοιγμα του κουτιού.

 ΤΙP:

Μπορείτε έυκολα να μετατρέψετε ένα κουτί δημητριακών και σε θέατρο σκιών. Σε αυτή την περίπτωση ανοίγετε δύο παραλληλόγραμμα ανοίγματα, ένα στην μπροστινή και ένα στην όπισθεν πλευρά. Το μπροστινό άνοιγμα θα καλυφθεί με ρυζόχαρτο.

Το θέατρο σκιών είναι κατάλληλο για κάθε είδους επίπεδες χαρτονένιες φιγούρες, που έχετε κόψει σε διάφορα περίτεχνα σχήματα. Απαραίτητος ένας προβολέας ή φακος στην πίσω πλευρά του κουτιού.

 

 

Διαβάστηκε 12008 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 16:36
Μαριτίνα Κονταράτου

Η Μαριτίνα Κονταράτου είναι θεατρολόγος και θεωρητικός τέχνης. Είναι Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ.

Βρίσκεστε εδώ: Home EXTRA ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΕΧΝΗ & ΜΑΘΗΣΗ Εικαστικά Παιχνίδια Ένα Θέατρο για τις Δαχτυλόκουκλες μου