ΕΔΡΑ e-learning

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 17:09

ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΠΝΟΗ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

To επάγγελμα του γονέα είναι δύσκολο και απαιτητικό. Οι γονείς πρέπει να αποκτήσουν γνώσεις για την ανατροφή των παιδιών, να προετοιμάζονται για ενδεχόμενα μελλοντικά προβλήματα και να δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για αρμονική συνεργασία, τόσο μεταξύ τους όσο και με τα παιδιά. Η συμπεριφορά τους προς τα παιδιά, επηρεάζει όχι μόνο την σχέση που θα έχουν με τα παιδιά αλλά και την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΠΝΟΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ» του κοινωνικού φορέα «Κ.Σ.Δ.Ε.Ο ΕΔΡΑ» προσπαθώντας να ενισχύσει τον ρόλο του γονέα στην προσπάθεια της σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών διοργανώνει ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ με θέμα την «Σχέση Γονέα και Παιδιού». 
Η ομάδα γονέων έχει ως στόχο την υποστήριξη του στο μεγάλωμα των παιδιών. Παρέχει γνώσεις και πληροφόρηση ώστε να ενδυναμώσει τον γονικό ρόλο, δίνει την δυνατότητα στους γονείς να εκφράσουν τους φόβους, τους προβληματισμούς και αγωνίες τους, να μοιραστούν απόψεις και εμπειρίες. 
Οι θεματικές απευθύνονται σε γονείς, του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Πνοή» Περιστερίου, με παιδιά ηλικίας τέλος προσχολικής και αρχές σχολικής και τα θέματα προβληματισμού που αναλύονται από ειδικούς καθώς και οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι τα εξής:

2/6/2015 : « Ο αρκετά καλός γονέας»
16/6/2015 : «Οι ανάγκες των παιδιών καθώς μεγαλώνουν»
23/6/2015 : «Ενίσχυση αυτοεκτίμησης στο παιδί»
30/6/2015 : «Ενίσχυση της συναισθηματικής επικοινωνίας με το παιδί»
7/7/2015 : «Ενισχύοντας την αυτονομία του παιδιού: Η τροφή ως επικοινωνία»
14/7/2015 : «Ανάμεσα στο παιδί και στο γονέα: To παιχνίδι με τα όρια»
Ημέρα Τρίτη και ώρα 17:45-19:00

Ενδείκνυται η συστηματική παρακολούθηση.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΜΑΙΟΥ

Συντονίστριες:
Λαγού Ηρώ- Ψυχολόγος
Μποσινάκη Ιωάννα- Ψυχολόγος

Διαβάστηκε 1357 φορές
Μαριτίνα Κονταράτου

Η Μαριτίνα Κονταράτου είναι θεατρολόγος και θεωρητικός τέχνης. Είναι Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΠΝΟΗ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ