ΕΔΡΑ e-learning

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 17:10

Επίσκεψη της "ΠΝΟΗ" Ηλιούπολης στο Μουσείο Συναισθημάτων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο "ΠΝΟΗ" Ηλιούπολης που λειτουργεί σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ" και το Δήμο Ηλιούπολης, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην έκθεση του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας το Σάββατο 16 Μαϊου 2015.

Σχετικά με την έκθεση:

Τι είναι ο φόβος; Τι φοβόμαστε εμείς οι άνθρωποι; Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν νιώθουμε φόβο; Ο φόβος μας προστατεύει ή μας δυσκολεύει; Μπορούμε να μη φοβόμαστε να φοβόμαστε; Υπάρχει αντίδοτο στο φόβο;

Ο σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!» είναι η δημιουργική προσέγγιση του φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα διαδραστικά εκθέματα. Οι μαθητές παίρνουν ερεθίσματα μέσα στο ασφαλές περιβάλλον του Μουσείου Συναισθημάτων για να γνωρίσουν καλύτερα, να επεξεργαστούν και να αντιμετωπίσουν δημιουργικά το συναίσθημα του φόβου.

Η φιλοσοφία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων:Η ανασφάλεια και ο φόβος συχνά οδηγούν σε επιθετικές συμπεριφορές. Όταν δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά να εκφράσουν τους φόβους τους μέσα από το παιχνίδι ή να τους δούνε μέσα από ένα παραμύθι, τους χαρίζουμε τη δυνατότητα να τους κατανοήσουν καλύτερα για να μπορούν να ζήσουν αρμονικά μαζί τους και να μπορούν να βρίσκουν κάθε φορά τους δικούς τους δημιουργικούς τρόπους να τους αντιμετωπίζουν. Επιπλέον καθώς τα παιδιά αποκτάνε τη δυνατότητα να επεξεργάζονται τους φόβους τους ενισχύουν την αυτοπεποίθηση τους.

Διαβάστηκε 1313 φορές
Μαριτίνα Κονταράτου

Η Μαριτίνα Κονταράτου είναι θεατρολόγος και θεωρητικός τέχνης. Είναι Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Επίσκεψη της "ΠΝΟΗ" Ηλιούπολης στο Μουσείο Συναισθημάτων