ΕΔΡΑ e-learning

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 16:21

Ημερίδα για τις διαταρραχές λόγου και μάθησης στο Βέλος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τίτθη», Δημοτικού Διαμερίσματος Βέλους Ευβοίας στα πλαίσια της συνεργασίας με τον κοινωνικό φορέα Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ», από το 2013 έχει αναπτύξει μια σειρά ειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες ανάγκες στο χώρο της ψυχικής υγείας των παιδιών αλλά και την αναγκαιότητα για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση γονέων και εκπαιδευτικών.

 

 Στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος της Τηλεπαιδαγωγικής που απευθύνεται σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες σε απομακρυσμένες περιοχές, πραγματοποιήθηκε ημερίδα στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 στην αίθουσα του συλλόγου «Τίτθη» με θέμα, τη παρουσίαση λειτουργίας του Κέντρου Τηλεπαιδαγωγικής «E-Learning & E-Therapy», δομής ψυχο-παιδαγωγικής υγείας εξ’ αποστάσεως, που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και γονείς (www.edra.edu.gr).΄

 Στην ημερίδα έγιναν εισηγήσεις από λογοθεραπευτή, ειδικό παιδαγωγό και ψυχολόγο που είχαν ως θέμα: «Διαταραχές λόγου και μάθησης στην προσχολική και σχολική ηλικία- Επιπτώσεις στο ψυχοσυναισθηματικό κομμάτι».

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν περίπου 40 άτομα, τα οποία ήταν γονείς, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής. Πιο συγκεκριμένα εκτός από τον Προέδρο του συλλόγου «Τίτθη» Ιωάννη Αντώνενα, τον υπεύθυνο της δράσης Βλάσση Βαγγέλη, την πρόεδρο της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» Κερασόγλου Μαρία, τον Θεοδωρακόπουλο Σταύρο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και την Μακρή Κωνσταντίνα Συντονίστρια των ψυχοπαιδαγωγικών κέντρων της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», παρευρέθηκαν ο kύριος Βλάχος αντιδήμαρχος Κονίστρων, ο κύριος Μπότης Νικόλαος και ο κύριος Λαθούρας Μιχάλης αντιδήμαρχοι Δυστιών ,ο Κατσαμάγκος Γιώργος πρόεδρος Αλιβερίου και ο Μπαρπας Σωτήρης πρόεδρος Βέλους.

 Στην δίωρη ημερίδα παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από ειδικευμένους επιστήμονες στο χώρο της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών και των μαθησιακών δυσκολιών ενώ πραγματοποιήθηκε επίσης ανοιχτή συζήτηση μεταξύ ειδικών και κοινού. Από τους θεραπευτές της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» συμμετείχαν οι θεραπευτές:

Παπαδοπούλου Ειρήνη, Κοινωνική Λειτουργός: «Παρουσιάση του προγράμματος e-learning»

Kούλελη Κατερίνα, Λογοθεραπεύτρια: « Διαταραχές του λόγου στη σχολική ηλικία»

Ζάχαρη Στέλλα, Ειδική Παιδαγωγός: « Διαταραχές της μάθησης στη σχολική ηλικία»

Κωνσταντίνου Κατερίνα, Ψυχολόγος: « Μαθησιακές δυσκολίες και επιπτώσεις»

 

 

Διαβάστηκε 19202 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 15:05
Μαριτίνα Κονταράτου

Η Μαριτίνα Κονταράτου είναι θεατρολόγος και θεωρητικός τέχνης. Είναι Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ημερίδα για τις διαταρραχές λόγου και μάθησης στο Βέλος