ΕΔΡΑ e-learning

12 Νοεμβρίου 2014 By
Μαζευόμαστε σε ένα σημείο της εξοχής ή του πάρκου με πολλά φυτά. Καλό είναι να υπάρχουν και αρωματικά φυτά. Χωρίζουμε τα παιδιά σε ομάδες (περίπου 4 παιδιά ανά ομάδα) και σε κάθε ομάδα δίνουμε ένα πλαστικό ποτηράκι.
01 Απριλίου 2013 By

Η πατάτα ή γεώμηλο (επιστημονική ονομασία: Solanum tuberosum) είναι ιθαγενές φυτό τουMεξικού, τουΠερού, τηςXιλής και τηςKολομβίας. Μεταφέρθηκε στην Ευρώπηαπό Ισπανούς εξερευνητές. Στην Ελλάδα την έφερε ο Καποδίστριας στις αρχές του 19ου αιώνα. Η πατάτα καλλιεργείται για τους κόνδυλους της, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε άμυλο και πολύ θρεπτικοί.

01 Απριλίου 2013 By

Μελιτζάνα

Η μελιτζάνα (επιστημονική ονομασία:Solanum melongena) ήταν ιθαγενές φυτό τηςΙνδίας, αλλά καλλιεργούνταν προϊστορικά και στην Κίνα και την Κεντρική Ασία. Στην Ελλάδα έφτασε το 12ο-13ο αιώνα. Η μελιτζάνα όπως και η τομάτα είναι ένα από τα βασικά συστατικά της Μεσογειακής διατροφής.

 

01 Απριλίου 2013 By

Η τομάτα (επιστημονική ονομασία:Solanum lycopersicum)είναι ιθαγενές φυτό της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Στην Ευρώπη άρχισε να καλλιεργείται τα τέλη του 18ου αιώνα. Παρόλο που μπορεί να ζήσει μερικά χρόνια, συνήθως καλλιεργείται ως μονοετές φυτό. Το μεσογειακό κλίμα της Ελλάδας είναι ιδανικό για την ανάπτυξη της. Μπορούμε να φυτεύσουμε σπορόφυτα τομάτας ή σπόρους απευθείας στο χωράφι ή σε σπορείο.

18 Φεβρουαρίου 2013 By

Σίγουρα θα έχετε δει και θα έχετε λατρέψει (μικροί και μεγάλοι) με την πρώτη μιατιά αυτές τις φατσούλες! 

Τι θα χρειαστούμε:

Σελίδα 1 από 2
Βρίσκεστε εδώ: Home EXTRA ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΦΥΣΗ & ΜΑΘΗΣΗ Γίνε Κηπουρός στην πόλη!